Dragoste

Cum să transformi un flirt de vacanţă într-o relaţie

Scris de: Andreea Baluteanu | 29.08.2012

Cum să transformi un flirt de vacanţă într-o relaţie

 Ai plecat la mare, tânjind după o vacanţă plină de fun, tone de nebunii şi flirt la greu. Însă, în ciuda celor mai serioase intenţii de a te deda numai la activităţi...neserioase, inevitabilul s-a produs, şi te-ai trezit îndrăgostit/ă de tipa/tipul cu care flirtezi de câteva zile bune.

 
Dacă simţi că nu te mai poţi dezlipi de ea/el, şi eşti convins/ă că aţi face o pereche minunată, te vom ajuta să transformi flirtul tău nevinovat de vacanţă într-o relaţie cu şanse reale de a prinde cel puţin Balul Bobocilor. Enjoy!
 

Flirtul tău de vacanţă: potenţial real de relaţie?

 
Dacă la început ţi-a atras atenţia cu corpul lui bine lucrat la sală/picioarele ei interminabile şi pletele de sirenă, iar zâmbetele şi vorbele dulci şi-au urmat făgaşul natural de flirt, de câteva zile simţi că între voi se înfiripă ceva mai mult. Tânjeşti să îl/o vezi noapte şi zi, ai impresia că te scufunzi în privirea lui/ei mai ceva ca în apele de cleştar ale mării. Flirtul tău de vară s-a transformat într-o îndrăgosteală în toată regula. 
 
Statisticile nu sunt prea prietenoase cu noile tale sentimente, cercetătorii americani avertizând că numai un procent foarte mic din flirturile de vacanţă supravieţuiesc şi se transformă în relaţii serioase.
 
Vara, marea şi vacanţa imprimă o culoare nouă, orbitor de strălucitoare, chiar şi celor mai mărunte experienţe. Pielea devine ciocolatie, kilogramele se topesc ca prin minune, hiturile sunt mai melodioase ca oricând. În aceste condiţii, cum ar putea dragostea să nu devină mai ardentă, mai puternică, mai ademenitoare? Pentru a nu te alege cu o inimă frântă e cazul să îţi priveşti pasiunea, chiar şi pentru câteva clipe, cu detaşarea unui om de ştiinţă imun la farmecele corazonului. Vei evita astfel ca iubirea ta colorată de vară să îşi piardă nuanţele sclipitoare pe trotuarele gri ale oraşelor, acolo unde relaţiile îşi dau examenul de toamnă. 
 
Pentru a împiedica ireparabilul proces de decolorare a sentimentelor trebuie să îţi pui câteva întrebări. E capabil flirtul tău să devină o relaţie? Dincolo de fluturii din stomac şi tremuratul din voce, poate îndrăgosteala ta să capete valenţe de iubire solidă şi adevărată? Cu paşi mici, hai să testăm termenul de garanţie al flirtului tău.
 
În primul rând, eşti convins/ă că el/ea simte acelaşi lucru pentru tine? În vâltoarea propriilor sentimente, eşuăm să le descifrăm corect pe cele ale partenerului. Poate te sărută aşa cum nu a mai făcut-o nimeni, dar asta nu înseamnă că te iubeşte la fel de mult. Analizează cu atenţie semnele pe care ţi le oferă, verifică dacă eşti într-adevăr singura lui/ei opţiune înainte de a deschide discuţia unei relaţii pe bune. 
 
Dacă eşti convins/ă că şi el/ea te place la fel de mult, treci la următoarea etapă:evaluarea potenţialului relaţiei tale. Cât de compatibili sunteţi? Pe nisipul fierbinte nu prea contează dacă tu eşti mai degrabă genul băiatul/fata mamei, iar el/ea tipul rebelului/ei, dimpotrivă, face ca flirtul vostru să fie şi mai hot, dar odată aşezaţi cuminţi în tiparele unei relaţii adevărate, va conta. Aveţi hobby-uri/pasiuni comune, sau sunteţi la fel de diferiţi, cum e ziua de noapte? Ce îţi spune anturajul lui/ei? Ai avea vreo şansă să îl împaci, măcar periodic, cu al tău? Ai ieşi cu prietenii lui/ei la o terasă, sau ai fugi mâncând pământul din calea lor? Ştii ceva despre viaţa lui/ei, sau e un mister indescifrabil? Şi nu în ultimul rând, locuiţi în acelaşi oraş, sau distanţa e o piedică importantă în iubirea voastră?
 
Întrebările de mai sus te vor ajuta să descoperi dacă flirtul tău are şansa de a deveni o poveste frumoasă, sau doar potenţialul de a se transforma într-un basm încâlcit, fără happy-end. Desigur, nimeni nu poate afirma că dacă ai bifat cu succes toate criteriile de mai sus vei avea parte de dragostea vieţii tale, sau dacă ai picat la mai toate capitolele nu poţi închega ceva frumos, din frânturi, însă înainte de a pune osul la treabă şi de a-ţi picta aventura de vară într-o relaţie adevărată, e musai să o treci prin testele de mai sus. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: flirt de vacanţă, mare, vară, relaţie, cum să transformi un flirt într-o relaţie, flirt cu potenţial de relaţie, dragoste, adolescenţă, flirt de vară;

Articole similare

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

Dragoste

 Să îi spui ex-ului tău că îl vrei înapoi poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care îl presupune Vezi tot

Zece semne ca te place

Dragoste

Stii ca il/o placi, pentru ca atunci cand il/o vezi, inima iti bate de zece ori mai repede, si un stol Vezi tot

Teama de a pierde dragostea – Cum rectionezi in fata despartirii?

Dragoste

Dragostea are legile ei. Si, mai devreme sau mai tarziu, toti ne gasim in situatia de a pierde dragostea cuiva la Vezi tot

Iubirea imaginară în adolescenţă

Dragoste

Iubirea în adolescenţă e impregnată de emoţie şi trăiri intense, de atingeri întâmplătoare şi săruturi furate. E capricioasă ca o ploaie Vezi tot

Pauza într-o relaţie – soluție sau sfârştitul relaţiei?

Dragoste

Mulţi adolescenţi se confruntă cu impasuri în relaţiile lor şi prima soluţie pare a fi pauza. O pauză într-o relaţie este Vezi tot

Page Rank