Dragoste

Pauza într-o relaţie – soluție sau sfârştitul relaţiei?

Scris de: Ghinea Viorica | 25.05.2012

       Pauza într-o relaţie – soluție sau sfârştitul relaţiei?

Mulţi adolescenţi se confruntă cu impasuri în relaţiile lor şi prima soluţie pare a fi pauza. O pauză într-o relaţie este o decizie grea, ea poate fi luată de comun acord sau impusă mai mult sau mai puţin. De ce spun impusă? Pentru că nu prea ai ce face atunci când iubita/ul îţi spune că are nevoie de un moment de respiro. Te resemnezi în cele din urmă, accepţi soluţia provizorie şi speri ca norişorii de dragoste să se arate iar la orizont.

În perioada aceasta te macini, suferi, ai vrea să te schimbi, dar nu poţi, ai vrea să-i spui tot ce simţi, dar degetele se încăpăţânează să tasteze un mesaj, iar cuvintele nu ies aşa cum îţi doreşti. Nici nu mai ştii în ce stadiu sunteţi (despărţiţi sau împreună?). Ce să le spui prietenilor sau părinţilor (în cazul în care ştiau de relaţia voastră)?

 

Pauza în relaţie – opiniile se împart

 

Fiecare cuplu de adolescenţi este unic, aşa că această decizie va avea efecte diferite în funcţie de problemele pe care le aveţi de rezolvat, de tipul de comportament, de vârstă şi de sentimentele investite în relaţie.

Unii adolescenţi nu sunt de acord cu pauzele în relaţii pentru că ei consideră că relaţia se va răci cu timpul şi va duce la despărţire. În acest caz, soluţia o reprezintă comunicarea. Ştiu, deja pare a fi un clişeu, dar chiar rezolvă multe neînţelegeri. Important este să vă daţi seama unde aţi greşit, ce îl/o deranjează pe partener/ă şi să încercaţi să găsiţi o rezolvare. Discutaţi deschis despre problemele pe care le aveţi, gândiţi-vă că în joc este relaţia voastră. Dacă după toată discuţia realizaţi că vreţi să fiţi împreună şi pe viitor şi că puteţi face anumite compromisuri, atunci nu se mai poate vorbi despre o pauză, cel puţin nu una pe termen lung.

Există şi adolescenţi care preferă să apeleze la pauze în relaţiile lor pentru că le consideră soluţiile salvatoare. Dacă trec cu bine peste pauză, înseamnă că relaţia lor se va consolida şi pe viitor nu se vor mai confrunta cu aceeaşi problemă. Se calmează, îşi pun ordine în gânduri, pun în balanţă lucrurile bune şi cele rele întâmplate în relaţie. Unii se bucură de aceste clipe, se simt liberi şi singuri pot lua mai uşor o decizie.


  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: PAUZA ÎN RELAŢIE, RELAŢII ADOLESCENŢI, DESPĂRŢIRE, SOLUŢIE, PROBLEME CUPLU, ADOLESCENȚA;

Articole similare

Adolescenții - prea grăbiți pentru a fi romantici

Dragoste

Tinerii de azi trăiesc în viteză, mereu  nerăbdători pentru a încerca cât mai multe lucruri şi uită adesea cele mai simple Vezi tot

Prima întâlnire cu părinţii ei

Dragoste

De ceva timp, te tot bate la cap să îi cunoşti părinţii. Spune că mama abia aşteaptă să îţi gătească prăjitura Vezi tot

One night stand – pro sau contra?

Dragoste

I se mai spune şi aventură de o noapte şi nu este o experienţă la care se încumetă mulţi adolescenţi. Sexul Vezi tot

Cum sa intelegem gelozia

Dragoste

Adolescentii se confrunta destul de des, in relatiile lor, cu sentimente contradictorii. Dintre acestea, gelozia pare sa fie cel mai greu Vezi tot

O iubire de-o vară

Dragoste

Vacanța de vară? De-abia așteptam să vină sa facem tot ce ne dorim! Atât lucruri normale cât și lucruri nebunești.  Orice Vezi tot

Page Rank