Cum sa?

Cum să scapi de celulita?

Scris de: Ghinea Viorica | 31.05.2012

Cum să scapi de celulita?

Se apropie vara, dar simţi că nu te mai poţi bucura pe deplin de ea, aşa cum o făceai când erai mai mică. Ţi-ai făcut deja o listă cu inamicii care te împiedică să te bucuri la maxim de vacanţă şi celulita este de departe cel mai de temut. Dar nu dispera, chiar dacă te înarmezi mai târziu împotriva ei, asta nu înseamnă că nu poţi atenua măcar puţin aspectul pielii. În plus, nu eşti singura adolescentă care se confruntă cu această problemă, deoarece celulita atacă majoritatea femeilor chiar de la vârste fragede. Modificarea pielii începe să fie observată chiar după instalarea pubertăţii.

Din ce cauză apare celulita? Celulita apare din mai multe cauze: dereglări hormonale, lipsa de mişcare, structura genetică, alimentaţia nesănătoasă, în concluzie un mod de viaţă dezordonat. Înarmează-te cu voinţă şi răbdare împotriva acestui inamic de natură estetică!

Prima oară când auzi de combaterea celulitei te gândeşti la tratamente, masaje şi împachetări costisitoare, bani pentru abonamente la săli de fitness, diete drastice şi creme care promit multe. Dar planul tău de nimicire nu trebuie neapărat să fie aşa de complicat şi costisitor, în plus există alternative mai ieftine care pot avea aceleaşi rezultate.
 

Remediu de bază: alimentaţia echilibrată
 

Regimul alimentar are un rol important în lupta cu celulita, de aceea trebuie să faci mici compromisuri alimentare. Renunţă la alimentele procesate şi încearcă să consumi cât mai multe salate de fructe şi legume. Sunt răcoritoare şi yammy-yammy, conţin minerale şi antioxidanţi, sunt bogate în vitamine. Vor elimina toxinele din organism şi îţi vor face pielea mai frumoasă. Şi nu uita: cât mai puţine dulciuri, grăsimi şi prăjeli! Ştiu că sunt bune, dar pielea ta merită sacrificiul.

Nici băuturile alcoolice sau cele acidulate nu sunt recomandate dacă vrei să scapi de celulită. Apa şi ceaiurile naturale sunt cele mai bune. Ca să ai o piele frumoasă trebuie să te hidratezi în primul rând, deshidratarea contribuie la apariţia celulitei şi o face mult mai vizibilă.

 

Fii activă!
 

Ieşi la alergat în parc cu prietenele, dă câteva ture cu bicicleta sau rolele, fă exerciţii fizice acasă, joacă volei sau dansează până la epuizare. Distrează-te şi fă cât mai multă mişcare! O viaţă activă te va ajuta să arzi caloriile mai repede, circulaţia sanguină se va îmbunătăţi, retenţia de apă se va reduce şi musculatura se va tonifia. Nu-i aşa că sună bine?
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: CELULITĂ, PIELE, COMBATERE CELULITĂ, DIN CE CAUZĂ APARE CELULITA, ELIMINARE TOXINE, CREME ANTICELULITICE, SPORT, MASAJ ANTICELULITIC, ADOLESCENTA;

Articole similare

Cum să te machiezi ca Selena Gomez

Cum sa?

Tânăra de aproape 20 de ani cântă, dansează, joacă în filme şi se implică în campanii umanitare. Pe scurt, un adevărat Vezi tot

Cum să îţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică?

Cum sa?

De multe ori ai simţit că relaţia pe care o ai nu te face fericit/ă şi totuşi ai decis să o Vezi tot

Cum să scapi de un admirator insistent

Cum sa?

Florile tale preferate, aşteptându-te cuminţi în faţa uşii, în fiecare dimineaţă. Bomboane de ciocolată, cadouri neaşteptate, mesaje secrete şi jurăminte de Vezi tot

Cum sa rezisti tentatiei de a incerca drogurile?

Cum sa?

Si tu ai amici sau ai auzit de colegi care se drogheaza. In mare, acestia sunt impartiti in doua categorii – Vezi tot

Cum sa invingi timiditatea?

Cum sa?

Timiditatea este o piedica in dezvoltarea sociala a unui adolescent si este destul de des intalnita in aceasta perioada. Specialistii o Vezi tot

Page Rank