Cum sa?

Cum să recunoşti prietenii falşi?

Scris de: Ghinea Viorica | 02.03.2012

Cum să recunoşti prietenii falşi?

În adolescenţă petreci foarte mult timp alături de prietenii tăi. Ei ocupă un loc important în viaţa ta. De cele mai multe ori sunt mai presus decât familia ta pentru că ei sunt mai apropiaţi de vârsta ta şi înţeleg schimbările prin care treci.

Pentru adolesceţi este important să aibă mulţi amici, să socializeze şi să interacţioneze cu cât mai mulţi tineri. Cu timpul îţi vei da seama că tot ce contează este să ai prieteni foarte buni. Şi dacă ai măcar unul care îţi ridică moralul, în care poţi să ai încredere şi te sprijină în cele mai grele decizii din adolescenţă, atunci te poţi considera norocos sau norocoasă.

De ce este important să recunoşti prietenii falşi? Pentru că aşa vei şti din timp de cine să te fereşti şi în cine să ai încredere. Este important să ţii pe lângă tine oamenii care merită şi să-i îndepărtezi pe cei pe care îi simţi falşi şi profitori.
 

Cum se comportă un prieten fals?
 

În principiu, nu este greu să deosebeşti un prieten fals de unul bun. Dacă ne aducem aminte de proverbul „Prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte”, atunci ne dăm seama că se aplică destul de des în zilele noastre. Un prieten fals nu îţi este aproape atunci când ai nevoie, în schimb el te caută când are nevoie de ajutor, fără să-i pese că te-a lăsat baltă în nenumărate situaţii. De cele mai multe ori, apelează la tine doar când are vreo problemă, apoi după ce îl ajuţi nu-ţi mai dă niciun semn de viaţă, cel puţin o perioadă până intervine altă problemă. Problemele lui vor fi întotdeauna mai importante decât ale tale, indiferent de gravitate.

Atunci când vă întâlniţi vorbeşte mai mult despre viaţa lui, reuşitele lui, cuceririle lui sau despre planurile lui de viitor. Opinia şi necazurile tale contează mai puţin. Şi îţi dai seama de asta pentru că nu are timp sau răbdare să te asculte. Parcă se crede superior şi de cele mai multe ori te face să te simţi prost de faţă cu ceilalţi amici.

Dacă ai o astfel de persoană în grupul tău de amici, te sfătuiesc să nu-i împărtăşeşti lucruri intime despre tine. Pentru că nu o vei face să se apropie de tine, asta în condiţiile în care chiar îţi doreşti să ai o relaţie bună cu ea. Deşi uneori nu este nevoie să vorbeşti despre secretele tale pentru că oricum vor apare tot felul de bârfe. Încearcă să te îndepărtezi de persoanele care îţi oferă o prietenie falsă, de aşa-zişii amici care nu sunt sinceri cu tine pentru că cu timpul îţi vor afecta personalitatea şi stilul de viaţă.

Nu uita că prietenii adevăraţi nu te vor trage mereu în belele şi nu vor aştepta beneficii de pe urma ta. Ei nu te vor lăsa să le faci mereu cinste atunci când ieşiţi în oraş, nu-ţi vor cere tot timpul bani cu împrumut. Împrumut care se transformă de multe ori în cadou pentru că banii nu mai ajung la tine, parcă te simţi şi jenat/ă  după o perioadă de insistenţe şi renunţi. Acele persoane care aruncă uşor vina pe tine ca să se salveze pentru că au copiat la ore, de exemplu, le poţi numi cel mult cunoştinţe pentru că nu merită statutul de prieten.
Este esenţial să arunci o privire în grupul tău de prieteni şi să faci distincţie între cei buni care îţi sunt mereu aproape şi cei temporari care nu te susţin şi nu te încurajează niciodată.

Tu câţi prieteni adevăraţi ai?
 

Tags: ADOLESCENŢĂ, PRIETENI FALŞI, ADOLESCENŢI, PRIETENI, CUM SE COMPORTĂ PRIETENUL FALS, AMICI, PRIETENI ADEVARAȚI;

Articole similare

Cum să te îmbraci bine pe bani puţini

Cum sa?

Amintirea primei iubiri se împleteşte cu foşnetul rochiei purtate când l-ai văzut întâia oară. Eşti convinsă că dragostea picură prin cutele Vezi tot

Cum sa organizezi o petrecere de Revelion de neuitat?

Cum sa?

Petrecerea de Revelion e fara indoiala una dintre cele mai importante surse de distractie. Petreci timp important imaginandu-ti cum va arata Vezi tot

Cum să ieşi dintr-o situaţie penibilă?

Cum sa?

 Cu toţii trecem prin ele, la un moment dat, în viaţă. Ne ferim, pentru că pot ucide din faşă şi cea Vezi tot

Cum sa ne pensam corect

Cum sa?

Impactul pe care forma sprancenelor il are asupra fizionomiei fiecarei persoane este foarte puternic. Nici o alta trasatura nu influenteaza la Vezi tot

Învață să spui lucrurilor pe nume - Cum să comunici eficient

Cum sa?

Nevoia de a se face înțeles este foarte importantă pentru fiecare adolescent. Multora  nu le este foarte ușor să comunice într-un Vezi tot

Page Rank