Cum sa?

Cum să avem o piele frumoasă în sezonul rece!

Scris de: Alina Boagiu | 30.10.2012

Cum să avem o piele frumoasă în sezonul rece!

 Hidratarea – primul pas al frumuseții!

 
Dacă în sezonul cald spuneam că o piele hidratată este o piele frumoasă, acum, în sezonul rece, spun același lucru. Hidratarea este punctul esențial al îngrijirii pielii.
 
În sezonul rece majoritatea tindem a avea pielea mai uscată datorită vântului și a temperaturii scăzute. De aceea trebuie să acordăm puțin mai multă atenție îngrijirii pielii. Pe lângă cei 2 litri de apă recomandați, nu trebuie să uitați și de folosirea produselor hidratante.
 
Evitați produsele ce conțin alcool sau glicerină. Nu fac decât să usuce pielea. Vântul se ocupă deja de acest aspect. Nu trebuie să intervenim și noi, așa că citiți eticheta înainte de a cumpăra orice produs care are ca scop îngrijirea pielii fie el săpun, gel de duș, lapte de corp, cremă de mâini, etc.
 
Pe lângă produsele de îngrijire a pielii pe care le folosim, o alimentație sănătoasă și echilibrată ajută oricând. Consumă cât mai multe alimente bogate în vitamina C. Ba chiar încearcă să bei câte un ceai cu miere și lămâie zilnic. Delicios și sănătos – combinația perfectă.
 

Balsamul de buze – nu trebuie să îți lipsească!

 
Nu trebuie să uităm de buze. Există persoană căreia să nu i se fi uscat sau crăpat buzele în sezonul rece? Eu nu am întâlnit-o. Trebuie să avem grijă mai mult decât de obicei de buzele noastre. Și ceva foarte important ce poate nu toți știu: nu îți umezii buzele atunci când sunt uscate! Nu faci decât să îți înrăutățești starea! Așa că în clipa când ai ieșit din casă aplică un balsam de buze. Și nu uita să îl iei și cu tine. Mai bine precaut, decât să îți pară rău.
 

Demachiază-te azi! Fii frumoasă mâine!

 
De câte ori nu ai spus: „Îmi e lene!”, „Nu am chef! Lasă că mă șterg mai târziu!”, „Mai stau 5 minute, apoi mă trezesc să mă demachiez!”, „Mă demachiez mâine dimineață!”, „Dar nici nu dorm acum.. doar îmi odihnesc ochii, deci nu se pune!”?
 
Toate aceste propoziții nu trebuie să existe în vocabularul nici unei fete. Machiatul este recomandat, dar nu în mod exagerat, însă demachiatul este și mai recomandat. 
 
Pielea trebuie să respire, iar cu întreaga combinație de fond de ten, pudră, fard sau/și mascara nu prea poate face acest lucru. Iar când la întreaga combinație de machiaj se mai adaugă și praful de peste zi plus vântul, două elemente neprietenoase teneului nostru, în timp apar urme vizibile și inestetice, care puteau fi evitate foarte ușor.
 
Există pe piață o gamă atât de largă a loțiunilor demachiante, așa că nu trebuie decât să alegi una care să i se potrivească tenului tău. Iar pe lângă faptul că îți lasă pielea să respire, o și hidratează. Fă un lucru mic azi, ca să fii frumoasă mâine!
 

Tags: piele, piele frumoasă, piele îngrijită, hidratare, produse hidratante, produse de îngrijire a pielii, sezonul rece, balsam de buze, loțiune demachiantă

Articole similare

Cum să te îmbraci bine pe bani puţini

Cum sa?

Amintirea primei iubiri se împleteşte cu foşnetul rochiei purtate când l-ai văzut întâia oară. Eşti convinsă că dragostea picură prin cutele Vezi tot

Când memoria îți joacă feste – Cum elaborezi un plan de bătaie

Cum sa?

Ai impresia că memorie îți dă bătaie de cap și uneori nu te mai poți baza pe ea? Nu ești singurul/singura Vezi tot

Cum sa rezisti tentatiei de a incerca drogurile?

Cum sa?

Si tu ai amici sau ai auzit de colegi care se drogheaza. In mare, acestia sunt impartiti in doua categorii – Vezi tot

Cum să recunoşti prietenii falşi?

Cum sa?

În adolescenţă petreci foarte mult timp alături de prietenii tăi. Ei ocupă un loc important în viaţa ta. De cele mai Vezi tot

Cum să te faci observat

Cum sa?

 Există moduri prin care să te faci observat doar că nu ai avut curaj până acum. Fie ai anumite complexe de Vezi tot

Page Rank